Lajit

HEELS

Heels tanssituntien tyyli vaihtelee paljon opettajan mukaan. Heels tunneille ominaista ovat naiselliset liikkeet ja erilaisten vartalon linjojen löytäminen. Tunneille voit oman mielen mukaan osallistua vaikka vaatekaappisi korkeimmilla koroilla, mutta korot eivät ole pakolliset .

BREAKDANCE

Break dance on kaiken katutanssin alku ja juuri, joka sai alkunsa 70- luvulla Bronxissa. Breakille ominaisia liikkeitä ovat akrobaattiset temput, lattiasarjat, toprock (jalkatyöskentely ylhäällä) ja footwork (jalkatyöskentely alhaalla). Breikkitunneilla opit mieletöntä vartalon hallintaa, voimaa, nopeutta ja siistejä temppuja!

VOGUE

Voguing on monipuolinen alakulttuuri, joka on syntynyt New Yorkissa 70- 80- luvun Harlemin ballroom -skenessä. Voguing tyylejä on esimerkiksi Old Way, New Way ja Femme, mutta tunneilla tutustutaan muihinkin ballroom skenen kategorioihin kuten Runwayihin ja Face- kategoriaan. Kaikille tyyleille on tyypillistä runsas käsitekniikka, vartalon linjat, erilaiset poseeraukset, itsensä ilmaisu ja erittäin itsevarma asenne.

COMMERCIAL

Commercial, eli niin sanottu kaupallinen tanssi on fuusiolaji, josta ei meininkiä puutu. Commercial koreografiat ovat usein "stage tansseja", ja yleensä musiikkina käytetään hiphop- ja pop musiikkia.


HIPHOP

Hiphop on katutanssilaji, joka on syntynyt 70- luvun NewYorkissa. Hiphop kulttuuri on nykyisin maailmanlaajuinen, jatkuvasti kehittyvä ja muotoaan muuttava ilmiö. Hiphop, joka tanssilajina perustuu erilaisiin bounceihin ja grooveihin, voidaan jakaa useampaan alakategoriaan kuten esimerkiksi oldschool ja newschool. Hiphop on tanssityyliltään menevää, ja monipuolista ja iso osa kulttuuria on yhteisöllisyys, musikaalisuus ja oman liikkeen tuottaminen eli improvisaatio.NYKYTANSSI

Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji, joka voi käytännössä olla aivan mitä tahansa. Nykytanssin perustat ovat klassisessa tanssin tekniikassa. Nykytanssissa, eli niin sanotussa taidetanssissa yhdistellään eri tanssi tekniikoita ja rikotaan niiden sääntöjä ja ominaisia kuvioita. Modernille tekniikalle tyypillisiä elementtejä ovat mm orgaanisen liikkeen löytäminen omasta kropasta, tulkinta ja tunteet, hypyt ja piruetit ja lattiasarjat.

SHOW

Showtanssi, jossa usein nähdään vauhdikkaita pyörähdyksiä ja hyppyjä, on yhdistelmälaji monesta tyylistä. Showjazz tekniikka koostuu jazz, nykytanssi, baletti ja lattari tekniikoista, ja koreografioissa usein nähdään elementtejä myös hiphopista ja muista urbaaneista lajeista.

LATINOSHOW

Latinoshowssa yhdistellään latinalaisia tansseja ja tekniikoita showtanssitekniikoihin ja elementteihin. Latinoshow tunneilla käydään eri lajeja läpi kuten chacha, samba, rumba, salsa, pasodoble, jive jne.

DANCEHALL 

Dancehall on 70-80- lukujen paikkeilla reggaesta kehittynyt tanssi- ja musiikkikulttuuri. Tunnilla päästään tutustumaan Jamaikan kaduilta ja niissä tapahtuvista bileistä lähtöisin olevaan sosiaaliseen tanssityyliin. Dancehall-tunnilla käydään läpi dancehall-liikkeitä (steps, moves), harjoittelemme tyylille ominaista liikekieltä, flowta, energiaa ja asennetta, ja treenaamme näitä koreografioiden ja sarjojen kautta. Unisex-tunti.

FEMALE DANCEHALL  

Female Dancehall on nimensä mukaisesti naisille tarkoitettu tyyli dancehall-tanssissa ja - kulttuurissa. Tällä tunnilla käymme female dancehallin ja lantionkäytön tekniikkaa sekä harjoittelemme mimmistepsien ja "bootysheikkaamisen" lisäksi tyylille ominaista liikekieltä, energiaa ja asennetta. Kuten jäbädancehallissa, on myös female dancehallissa tansseja ja liikkeitä (female steps, moves) joita harjoittelemme tunnilla koreografioiden ja sarjojen kautta. Tunnille on ikäraja 16v.

Varaa yksityistunti

Kerro kenen kanssa ja milloin tahtoisit pitää tunnin?