Tunnit

HIP HOP

Hip hop on katutanssilaji, joka on syntynyt 1970-luvun New Yorkissa. Hip hop-kulttuuri on nykyisin maailmanlaajuinen, jatkuvasti kehittyvä ja muotoaan muuttava ilmiö. Hip hop, joka tanssilajina perustuu erilaisiin bounceihin ja grooveihin, voidaan jakaa useampaan alakategoriaan kuten esimerkiksi old school ja new school. Hip hop on tanssityyliltään menevää ja monipuolista ja iso osa kulttuuria on yhteisöllisyys, musikaalisuus sekä oman liikkeen tuottaminen eli improvisaatio.

COMMERCIAL

Commercial tunnit rakentuvat ohjaavan opettajan taustan ja tyylin mukaan. Tunneilla tehdään alkulämmittelyt ja tekniikka- osuus, mutta tunnin pääpaino on tanssillisessa loppusarjassa, jossa harjoitellaan kaupalliselle alalle tyypillisiä piirteitä kuten esiintymistä. Commercial tanssityyliä nähdään kaupallisella alalla mm osana tv- tuotantoja sekä artistien keikkoja. Ammattitanssijoilta odotetaankin usein monipuolisuutta, muuntautumiskykyä ja nopeaa omaksumista. Tanssitunteja innoittaa sen vuoksi monipuolinen musiikki ja liikekieli sekä erilaiset teemat ja harjoitteet. Kaikkia commercial tunnilla kävijöitä, etenkin ammattiin pyrkiviä, kehotetaan ottamaan lisäksi jonkin tanssilajin tunti, missä keskitytään kyseisen lajin tekniikkaan ja historiaan.


DISCO

Discotanssi on nopeatempoinen energinen laji, jossa keskeisiä piirteitä ovat suuret hypyt, potkut, käsiliikkeet sekä räjähtävä koreografia.

Disco beginner-tunneilla harjoitellaan discotanssin perusliikkeitä ja tekniikkaa. 

HEELS

Heels-tanssituntien tyyli vaihtelee paljon opettajan mukaan. Heels-tunneille ominaista ovat feminiiniset liikkeet sekä erilaisten vartalon linjojen löytäminen. Tunneille voit oman mielen mukaan osallistua vaikka vaatekaappisi korkeimmilla koroilla, mutta korot eivät ole pakolliset.

JUNIORS

Juniors-tunneilla opetetaan tanssilajin olennaisia perusliikkeitä. Tunneilla myös opetellaan tanssimaan musiikin tahtiin sekä käyttämään omaa luovuutta. Tunneilla pääsee kehittämään omaa itsevarmuutta ja esiintymistaitoja.  Juniors tunnit ovat suunnattu 9-12- vuotiaille.

LATINOSHOW

Latinoshowssa yhdistellään latinalaisia tansseja ja tekniikoita showtanssi-tekniikoihin ja elementteihin. Latinoshow-tunneilla käydään eri lajeja läpi kuten cha-cha, samba, rumba, salsa, paso doble sekä jive.

Contemporary

Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji, joka voi käytännössä olla aivan mitä tahansa. Nykytanssin perustat ovat klassisessa tanssin tekniikassa. Nykytanssissa, eli niin sanotussa taidetanssissa yhdistellään eri tanssitekniikoita ja rikotaan niiden sääntöjä ja ominaisia kuvioita. Modernille tekniikalle tyypillisiä elementtejä ovat muun muassa orgaanisen liikkeen löytäminen omasta kehosta, tulkinta ja tunteet, hypyt ja piruetit sekä lattiasarjat.

SHOWJAZZ

Showtanssi, jossa usein nähdään vauhdikkaita pyörähdyksiä ja hyppyjä, on yhdistelmälaji monesta tyylistä. Showjazz-tekniikka koostuu jazz-, nykytanssi-, baletti- ja lattari-tekniikoista ja koreografioissa usein nähdään elementtejä myös hip hopista ja muista katutanssilajeista.